25-03-08

SXSW 2008: N.E.R.D., MGMT en The Black Keys

nerdN.E.R.D.
Een warme vrijdagnamiddag. Stralend weer en een zwoele set zoals alleen N.E.R.D. dat kan brengen. “Her ass is a spaceship I want to ride” is een lyric die voor altijd in mijn geheugen gegrift staat. Hun show is een mengeling van funk-pop-metal-whatever. Niet vergeten: deze zomer mogen we ons aan een nieuw album verwachten. It will be a hot hot hot summer.

MGMT
MGMT wordt samen met 2 andere bands uit Brooklyn (Yeasayer en Vampire Weekend) getipt als dé artiest van 2008. De band, een duo (Ben Goldwasser en Andrew VanWyngarden) brengt psychedelische pop, vermengd met blues en funk. Niet te missen!
 
THE BLACK KEYS
Ook the black keys is een duo. Hun stijl leunt sterk tegen de blues aan. Nieuw zijn ze al lang niet meer, de heren hebben reeds een viertal albums uit. In de states worden ze beschouwd als "the second-best two-person blues band in the land".

SXSW 2008 foto set

SXSW 2008

08:11 Gepost door The fonz in SXSW 2008 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nerd, sxsw, sxsw 2008, n e r d, mgmt, the black keys, black keys |  Facebook |

23-03-08

SXSW 2008: Laura Marling, Duffy en Los Campesinos!

LAURA MARLING
Achtien jaar en gezegend met een zuivere zangstem: Laura Marling. Onthou de naam, want ze zou het wel eens ver kunnen schoppen. Haar stijl: pakkende liedjes in de stijl van Lily Allen.
DUFFY
duffy

Ook Duffy valt op door haar stem die de vergelijking met Amy Winehouse met verve doorstaat. De schone blonde dame uit Wales bulkt van de soul, maar kan vrijwel elke stijl aan.
Duffy gaat een grote madam worden, wees daar maar zeker van. Deze zomer is ze ondermeer te zien op Rock werchter.
LOS CAMPESINOS!
Met zijn zeven zijn ze: Los Campesinos! en ze komen uit Wales en NIET uit Spanje of whatever. Dit vrolijke indie-rock bandje trad reeds op vanaf 2006, maar het is pas nu dat hun debuutplaat gereleased wordt. Nummers als "Death To Los Campesinos!", "It Started With A Mixx", "Sweet Dreams Sweet Cheeks" en "You! Me! Dancing!" geraakten bekend via het internet. Hun stijl: Arcade fire. Pikant detail: De vertaling van hun bandnaam = 'de boeren'.
Hun myspace pagina.

18:26 Gepost door The fonz in SXSW 2008 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sxsw 2008, sxsw, laura marling, duffy, los campesinos |  Facebook |

21-03-08

SXSW 2008 - My morning Jacket

mymorningjacketMy Morning Jacket, een Indie Rock band uit Louisville kent bijna niemand hier (ook al stonden ze in 2006 op het hoofdpodium van Pukkelpop), maar in de States zijn de jongens razend populair. Zo populair zelfs dat ze gebombardeerd werden als een van de toppers van het hele festival. Ze speelden een set van 16 nummers, voornamelijk nieuw werk uit hun recente album 'Evil Urges'. Het optreden leverde hen het label 'de nieuwe Led Zeppelin'. Amerikanen overdrijven graag, maar dat wist u al, niet?

Beluister nu het hele concert, inclusief 8 nieuwe songs!  Klik hier

Setlist
:
Evil Urges
Off the Record
Gideon
Highly Suspicious
What a Wonderful Man
I'm Amazed
Thank You Too
Golden
Sec Walkin'
Worldess Chorus
Way He Sings
Aluminum Park
One Big Holiday
Run Thru
Smokin' From Shootin'
Touch Me Pt. 2
Steam Engine
Lay Low
Mahgeetas
Anytime

SXSW 2008

20-03-08

SXSW 2008 - Vampire weekend, Yeasayer, Bon Iver, Shout out louds

Een hele reeks nieuwe artiesten: Vampire weekend, Yeasayer, Bon Iver en Shout out louds. Hun SXSW-concert kan je hier beluisteren. Zonder dank :) .

Vampire weekend moet ik niet meer voorstellen, enkele weken terug had ik het reeds over hun debuutalbum. In hetzelfde rijtje hoort Yeasayer thuis: afro-indie-pop. Voor een foto-set, klik hier.

yeasayer

Bon Iver (afkomstig van het Franse 'Bon Hiver') is het soloproject van songschrijver Justin Vernon uit het noordwesten van Wisconsin. De man trok zich gedurende drie gure wintermaanden terug in de afgelegen bossen en bergen van Wisconsin op zoek naar rust. Hij schreef er het album 'For Emma, Forever Ago'. Als we de amerikanen mogen geloven, een klein meesterwerk.

Shout out louds is een Zweedse band dat ingetogen popsongs maakt.

SXSW 2008.

19-03-08

SXSW 2008 : R.E.M.

Ze hadden een indrukwekkende set beloofd en daar hebben ze zich aan gehouden: R.E.M., de onbetwistbare topper van dag 1. Alle nieuwe nummers van Accelerate kwamen aan bod. Meer nog: de band speelde met een zelden geziene drive.

Goed nieuws, het hele concert kan je helemaal gratis beluisteren. Klik hier. Zo, nu weten we meteen wat we op Werchter dit jaar mogen verwachten.

De setlist :
Living Well is the Best Revenge
Man Sized Wreath
Second Guessing
Drive
Hollow Man
Animal
Auctioneer
Mr. Richards
Fall On Me
Great Beyond
Houston
Electrolite
Accelerate
Until the Day is Done
Final Straw
Bad Day
Horse to Water
Walk Unafraid
Supernatural Superserious
Imitation of Life
I'm Gonna DJ
Man on the Moon

SXSW 2008

10:00 Gepost door The fonz in SXSW 2008 | Permalink | Commentaren (1) | Tags: sxsw 2008, sxsw, r e m, rem |  Facebook |

18-03-08

SXSW - Dead confederate, be your own pet, black keys, yeasayer, simian mobile disco en papercranes

Dead Confederate brengt een sound voort die een mix is van gitaar-rock a la Neil Young's "Like a hurricane", Sonic Youth en The Verve. Hun song "The rat" wordt door NPR music omschreven als legendarisch.

Be your own pet bewijst dat ook meisjes kunnen rocken, maar dat wisten we al, niet? Voor de volledige foto-set: klik hier.

be your own pet

The black keys zijn een stel blanken die blues spelen, maar dan wel overgoten met een fractie punk. Hoe het klinkt? hier komen we later nog eens op terug.

Yeasayer, onthoudt de naam, u zal ze deze zomer op Pukkelpop zien (denk ik).

papercranesSimian mobile disco (electronical music) zag je vorig jaar op Dour en Papercranes is het bandje van actrice Rain Phoenix (zie foto hiernaast).

SXSW 2008

SXSW 2008 - Intro, Domino record showcase

SXSW, het grootste muziekfestival in de VS, vond vorige week plaats in Austin, Texas. Maar liefst 1700 bands traden er op, verspreid over een zeventigtal podia. De bedoeling: als band in de belangstelling komen en optredens versieren voor festivals/concerten later deze zomer.

Het is onmogelijk om stil te staan bij elke (al dan niet interessante) band. Toch in het kort een samenvatting. Want wie weet, zijn dit de bands die we op Pukkelpop mogen verwachten.

kills
 

12 Maart :
Opmerkelijk die eerste dag was de Domino record showcase. Domino records is het succesvolle britse platenlabel dat bands voortbracht zoals Franz Ferdinand en Arctic Monkeys. Dit keer passeerden Lightspeed Champion, White Williams, Sons and daughters, The Kills (zie foto) en These new puritans (klik hier voor hun myspace) de revue.

SXSW 2008

08:30 Gepost door The fonz in SXSW 2008 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sxsw 2008, sxsw, band, festival, kills, these new puritans |  Facebook |