02-06-08

Pinkpop 2008

pinkpopMet Pinkpop is het voorbije weekend de aftrap gegeven van een nieuw festivalseizoen. Met headliners als Metallica, Foo Fighters en Rage Against the Machine kon het niet echt fout lopen.

Wat ik onthouden heb: de politieke boodschap van RATM (ze kwamen verkleed als guantanimo-gevangenen op het podium) en Metallica die zich liet live-streamen. Een unicum.

Verslagen:
Nog geen toegevoegd. 

Foto's :
Het nieuwsblad.
3 FM (officiele partner)

Media (clips) :
Nog geen toegevoegd.

18:30 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, pinkpop 2008, pinkpop, festival |  Facebook |

15-05-08

Justice, concert AB Brussel (2)

justice abGeïnteresseerd in de mening van anderen over het concert van Justice in de AB (voorbije zondag) ? Hieronder een bloemlezing...

Woest, wild en gevaarlijk opzwepend: Justice wist haar reputatie, ondanks haar korte bezoek, moeiteloos staande te houden in de AB. Wij hopen bij hun volgende passage in Werchter in elk geval méér te zien.  (Cuttingedge)

Wie benieuwd was naar nieuwer werk van Justice, kwam in de AB redelijk bedrogen uit. Originaliteit en vernieuwing hangen al lang niet meer hoog in de tricolore vaandel van Justice, maar was er iemand in de AB die daar om maalde? Zelden zagen wij een act zo snel het dak van de AB eraf spelen, dus tot Rock Werchter!  (Digg)

Het bleef een vreemd zicht om ook het balkon met stoeltjes volledig afgeladen te zien, want Justice is niet bepaald een act om roerloos te bekijken: je moet al van houterigen huize zijn om níét spontaan te willen bewegen op hyperkinetische songs als 'Phantom' of 'D.A.N.C.E.' (de morgen)

Meer links :
Foto's vind je hier.
Alle postjes over Justice.

12:42 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, justice, ab, brussel, muziek, music, link, bespreking, foto, pics |  Facebook |

Justice, Concert AB Brussel

‘We are your friends, you'll never be alone again' , het zinnetje blijft nu nog altijd nagalmen in mijn oren. De hele AB werd voor de gelegenheid omgetoverd in een techno-tent en dat is ongezien. Op het podium 2 priesters. Hun magisch witte kruis wees de weg aan voor de ongelovigen. Maar we hoefden helemaal niet meer bekeerd te worden. We waren reeds overtuigd na het beluisteren van hun CD.

Live klonk het allemaal nog geweldiger en bovendien veel luider. Reeds vanaf de eerste noten werden we letterlijk door de bassen weggeblazen. Verstand op nul en meehuppelen want anders is er geen ontkomen aan. Leuk om te zien dat iedereen in onze buurt zich compleet gaf. Buiten was het heet, binnen in de AB was het broeierig.

Gaspard Augê en Xavier de Rosnay zijn de nieuwe goden in het post daftpunk tijdperk. Ongeschoren en lederen vest (oh wat moet dat warm geweest zijn) stonden ze als Beavis en Butthead te headbangen.

De ene hit volgde de andere in razend snel tempo op en toen D.A.N.C.E. de revue passeerde vroeg ik me heel even af hoeveel van dit optreden er op band stond en hoeveel er daadwerkelijk live werd gespeeld. Het grootste probleem met dance dat verder tevens vrij gevoelloos en kil is.

Maar die negatieve gedachte bleef nooit lang hangen. We werden compleet meegesleept door de uitzinnige massa. Na 70 minuten en twee bisrondes later was het uiteindelijk tijd om bij een frisse pint uit te hijgen.

Hoogtepunt: het hele concert. Verrast was ik door de remix van "master of puppets" van metallica. Werchter, here we come !!!!

10:30 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, justice, ab, brussel, review, clip, youtube |  Facebook |

01-05-08

Clubtour - dEUS

deusdEUS is deze week aan zijn belgische clubtour begonnen. De aftrap was in Hasselt en dit voor een dolenthousiast publiek. Ook de band zelf had er - naar het schijnt - zin in. Zelf was ik te laat met het bestellen van tickets en dat is balen. Was u er wel bij en wilt u uw mening kwijt? Laat dan zeker een reactie achter.

Foto's vind je hier.

Setlist :
When She Comes Down
Sun Ra
Favorite Game
Fell Off The Floor Man
What We Talk About
Slow
Nothing Really Ends
Bad Timing
The Vanishing Of Maria Schneider
Instant Street
The Architect
Is A Robot
Smokers Reflect
Roses

Theme From Turnpike
Oh Your God
Suds & Soda
Popular Culture (met kinderkoor)

Meer berichten over dEUS.

11:15 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (1) | Tags: clubtour, club, deus, concert, verslag, foto, pics, hasselt, deus |  Facebook |

15-03-08

Concert - The Editors

Laten we nog even terugkomen op het concert van de Editors vorige week in Antwerpen. Op het net een heleboel leuke foto's en clips gevonden en die wou ik jullie niet onthouden. Enjoy!

Meer clips: klik hier.

Foto's : klik hier.

12-03-08

Editors - Hof ter Loo (Antwerp), Concert

editorsHet concert van the Editors in Hof ter Loo kan ik in 1 woord samenvatten: schitterend. Van begin tot einde werden we verwend. De sound was ok, Smith was in topvorm en had er duidelijk zin in.

De locatie: hof ter loo. Een klein maar daardoor 'gezellig' zaaltje.  Het was hier dat ik enkele jaren terug The Kaiser Chiefs heb leren ontdekken, nog voor hun grote doorbraak. Die doorbraak is er in het geval van The Editors al lang. Ze stonden twee jaar terug op Werchter en vorig jaar veroverden ze Pukkelpop. Hun tweede CD is een hit. Waarom dan toch voor zo'n zaaltje kiezen? "Omwille van de intieme sfeer en het contact met het publiek", al bleef de interactie beperkt tot een "thank you". Het stoorde me niet, want de muziek sprak voor zich. De bisnummers waren memorabel, met een zanger die enthousiast bovenop zijn piano klom. Genieten!

Het begon allemaal rustig met 'Camera' . Maar het was vooral 'An end has a start' dat er meteen de beuk in zette. Wat volgde was een hele reeks prachtige songs, die allemaal het status single waard zijn. Het concert verveelde op geen enkel moment. Alles zat perfect ineen en iedereen had er zin in. Wat wil je nog meer?

Opmerkelijk: De Editors doen sterk aan new wave uit de jaren tachtig denken (Joy division, the cure, etc...), maar dat uit zich niet bij de fans. Ik had me aan Arafat sjaals en puntschoenen verwacht, maar had me daarin schromelijk vergist. De fans zijn doodgewone brave mensen zoals u en ik.

Over het dubbele voorprogramma ga ik kort zijn: leuk, maar het had niet gemoeten.

Setlist :
Camera
An end has a start
Blood
Bullets
The weight of the world
Escape the nest
Lights
When anger shows
Spiders
Lullaby
All sparks
Munich
Push your heads towards the air
Bones
Fingers in the factories
Racing rats
You are fading
Smokers outside the hospital doors

03-03-08

Air Traffic - Concert AB

airtrafficEventjes gezocht naar recensies over het optreden van Air Traffic in de AB.

Beginnen doen we met Goformusic. Zij spraken over "het perfecte concert". Voor de Britse indierockers van Air Traffic is het intussen al hun derde doortocht in de lage landen. In tegenstelling tot hun passage van nauwelijks vier maanden geleden, stroomde de AB nu wel vol, voornamelijk met gillende tienermeisjes en hun 'begeleiders'.

"Gillende tienermeisjes" volgens cuttingedge : Bij de eerste aanslagen op piano of gitaar van elke song ontstond er een hels gekrijs en geroep. Frontman Chris Wall kreeg met zijn energieke houding zonder problemen een uitverkochte AB mee. Vergelijk het met wat Coldplay en Muse een kleine tien jaar geleden deed en nog doet. Ongelooflijk hoe populair die melodieuze rock-met-piano nog steeds is!

Foto's van het optreden vind je hier.

airtraffic

Setlist:
Take Your hands Of Me
Get In Line
Just Abuse Me
Can’t Go Back
I Can’t Understand
Cut My Heart In Two
Time Goes By
I like that
End To All Your Problems
No More Running Away
Come On
Never Even Told Me Her Name
Charlotte
Empty Space
Shooting Star

Meer Air Traffic

17:15 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, air traffic, ab, brussel, muziek, music |  Facebook |

01-03-08

Straatoptreden van Roisin Murphy

Begin deze week gaf Róisín Murphy een gratis optreden voor de St. Paul's kerk in hartje Londen. Totaal onverwacht, maar het zorgde toch voor heel wat publiek. Goed nieuws, want er zijn beelden van gemaakt...

You know me betterOverpowered


22:51 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, straatoptreden, roisin murphy, roisin, murphy |  Facebook |

22-02-08

Babyshambles - AB Brussel

babyshamblesOh, wat heb ik een spijt dat ik er bij was, daar in de AB. Naar het schijnt speelde Pete Doherty en zijn Babyshambles een schitterend concert. Was je er bij? laat dan een reactie achter, ik ben benieuwd.

Wat ik in de krant te lezen kreeg (ik zal de commentaren de komende dagen aanvullen):

Doherty mocht dan een halfuur te laat aan zijn optreden beginnen, de zanger/gitarist/zelfverklaarde poëet is best wel charmant. Altijd gaat-ie goed gekleed, en als het weer een beetje meezit speelt hij met zijn band Babyshambles gewoon een piekfijn concert. Dat fijn concert kiemde woensdag al in de eerste paar noten van de vierkoppige groep, Doherty kneep meteen een strak geluid uit zijn eerste akkoorden. Daar ging ook het publiek klaarblijkelijk mee akkoord, want al bij het tweede nummer zagen we crowdsurfers, bij alle volgende songs volgde het applaus voor Pete (28) alsof het mee op een geluidsband stond. ( Nieuwsblad )

In Demorgen klinkt het een stuk negatiever:
Beroemd zijn heeft zo zijn voordelen. Pete Doherty, het voormalige vriendje van Kate Moss, zwalkt op muzikaal gebied al jarenlang als een zinkend schip rond. Toch kreeg zijn band Babyshambles (*) woensdag een volle AB voor zich. Die trakteerden ze op een optreden dat even vals als schabouwelijk klonk. (...)
Dat hij per se de gitaar wilde hanteren, was een aanfluiting van elke vorm van muzikaliteit. Sommigen vergoelijkten achteraf zijn geklungel als een geheel eigen artistieke expressie. Ons scheen het enkel de uiting van iemand die denkt dat hij alles mag. (...)
Een groot deel van het publiek slikte het ook nog, want hier werd geen muzikale god, maar een figuur uit de boekskes geadoreerd. Dat laatste bleek nog sterker toen de toeschouwers na de amper 55 minuten durende set meer dan een kwartier lang moesten wachten op de bissen. Daarin klonk de groep nog slechter dan een bandje dat de preselecties van de Rock Rally niet haalt. Babyshambles eindigde met 'Fuck Forever', een boodschap die ze heel dit teleurstellende concert lang illustreerden.

Foto's vind je hier en hier.

AB brussel babyshambles

Babyshambles2

 

 

 

19-12-07

Concert Hooverphonic, foto's (AB Brussel)

2 leuke albums met foto's van het Hooverphonic concert in Brussel (AB).  (klik op de foto's voor meer)
 hooverphonic geike

 

 

 

 

 

 

12:45 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hooverphonic, concert, ab, muziek, music, brussel, foto, album, pic, geike |  Facebook |

18-12-07

Concert Hooverphonic, AB Brussel

geikeHooverphonic is een band waar ik niet echt warm voor loop. Maar omdat ik ook rekening moet houden met de wensen en voorkeuren van anderen, ben ik toch maar meegegaan. Ik moet toegeven: ik heb het me achteraf niet beklaagd want op het podium heb ik een zeer gedreven en enthousiaste band gezien. Al bij al werd het een schitterend concert.

De bombast en de electronica, o zo typerend voor het vroegere Hooverphonic, werd voor een groot deel opzij geschoven. De nieuwe cd ‘President Of The LSD Golf Club’ staat vol emotionele en psychedelische nummers. En mede daardoor wordt nog meer duidelijk wat voor een schitterende zangeres Geike Arnaert is.

Ook op het podium overheerste de soberheid. Enkel de hele resem aan spiegellampen verspreid tussen de artiesten viel op. Begonnen werd met het nieuwe werk, waarvan vooral Gentle storm me wist te overtuigen. Expedition Impossible viel op door het sixties klinkende orgeltje. Afgesloten werd met een hele resem hits (ik wist niet dat de band er al zoveel op hun palmares staan heeft) : Jackie Cane, Dirty Lenses, Eden, Mad About You, Vinegar & Salt en Sometimes.

Het publiek reageerde enthousiast maar kwam niet massaal opdagen. Reden hiervoor waarschijnlijk de lawine van concerten waarmee we overspoelt worden.

Conclusie: een leuke avond.

12:04 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muziek, music, geike, concert, hooverphonic, ab, brussel, bespreking, review, gig |  Facebook |

11-12-07

Concert Led Zeppelin Londen

led zeppelin

Met hun eerste concert sinds 19 jaar heeft de legendarische Britse hardrockband Led Zeppelin maandagavond in Londen ongeveer 20.000 fans uit meer dan zeventig landen uit de bol doen gaan.

Van bij de eerste song in de O2-Arena, 'Good Times, Bad Times', vlogen de toeschouwers recht voor een show die volgens de BBC anderhalf uur duurde. Het nummer is ook het eerste van het titelloze debuutalbum uit 1969.

Het optreden liet met nummers als 'Dazed And Confused', 'Whole Lotta Love' en het onvermijdelijke 'Stairway To Heaven' geen enkele hoop van de fans onvervuld. Steeds weer oogstte de band jubel met zijn overdonderende sound.

Led Zeppelin ontstond in 1968 uit de verre overblijfselen van de zo mogelijk nog legendarischer band The Yardbirds (die al experimenteerde met 'Dazed and Confused') en geldt als zowat de stamvader van de klassieke, op blues geënte, pure hardrock. Zanger Robert Plant (59), gitarist Jimmy Page (63), bassist John Paul Young (61) en drummer John Bonham bereikten het toppunt van hun roem in de eerste helft en het midden van de jaren zeventig.

Na de plotselinge dood van Bonham in 1980 hield de band het echter voor bekeken. Er waren wel gelegenheidsreünies zoals Live Aid in 1985, waarbij de overlevenden een beroep deden op Jason, de zoon van John Bonham. Ook in 1989 was er een kort eenmalig concert, naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van het platenlabel Atlantic.

Jason Bonham (41), die maandag ook weer van de partij was als vervanger van zijn overleden vader, drumde de voorbije jaren voor veel andere hardrockers en werkt momenteel bij Foreigner. Plant kon een succesvolle solocarrière opbouwen en maakte een paar gesmaakte albums met zijn maatje Page. Die ging ook scheep met David Coverdale van Whitesnake.

Led Zeppelin heeft wereldwijd ongeveer 300 miljoen albums verkocht. Dat maakt van de band een van de grootste rockbands aller tijden, die zijn aanzien in de muziekscène nog niet verloren heeft. Nog steeds vormt Led Zeppelin een voorbeeld of inspiratiebron voor veel nieuwe muzikanten. En er is pas de verzamel-cd 'Mothership' verschenen.

De heren hebben laten doorschemeren maar niet bevestigd dat het mogelijk niet bij het ene reünieconcert zou blijven. Het succes van maandag kan de geruchten over meerdere optredens alleen maar aanwakkeren.

Er waren meer dan een miljoen gegadigden om de zowat 18.000 duotickets via een loterij te bemachtigen. Ondanks een strenge controle op de verkoop, werden op eBay woekerprijzen gevraagd voor tickets die nog niet eens werden opgehaald.
( Bron : Het nieuwsblad )

14:31 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, led zeppelin, londen |  Facebook |

23-11-07

Concert Roisin Murphy, AB Brussel

Roisin Murphy ABHet had een greatest hits-set kunnen worden, maar Roisin koos de moeilijke weg met bijna uitsluitend nummers uit haar recente cd 'overpowered'. Vrij mooi allemaal, maar ze misten dat extra dat nodig was om de show naar een hoger niveau te tillen. Stop een paar hits tussen je setlist en je krijgt een publiek dat van begin tot einde mee feest.

Doorkijkblouse
Nu bleef iedereen redelijk kalm toekijken hoe Roisin kronkelde als een wulpse kat. Ze was uitdagend, sexy en zelfs een tikkeltje vulgair. Haar strakke witte t-shirt gaf alle rondigen prijs en zorgde - door al dat zweet - op het einde van de show voor een doorkijkeffect. Maar dat even terzijde.

Storend vond ik de verkleedpartij tussen elk nummer: boa's, lederen handschoenen, verschillende hoedjes, een sm pet, zonnebrillen, we kregen het allemaal te zien. Maar door die kledingwissel, was er weinig tijd om het publiek toe te spreken. Jammer!

Techno queen
Muzikaal klonk het allemaal perfect. Ondanks de stevige techno dreunen, bleef Roisin haar stem schitterend klinken. Ook de backing vocals en de band zelf deden het schitterend. Iedereen was goed op elkaar ingespeeld. Visueel zorgde het grote projectiescherm achteraan voor wat extra's. Over de Ikea lampen midden op het podium zullen we maar zwijgen. Nergens ook een stoel te bekennen (in Moskou viel Roisin met haar hoofd op een stoel en brak daarbij haar oogkast. Twee pleistertjes boven haar oog, zijn daarvan stille getuigen)

'Forever more', het enige nummer uit de Moloko periode,  deed de zaal pas echt goed uit zijn bol gaan. 'Let Me Know' en 'Overpowered' volgden er vlak na. En zo konden we toch kei-tevreden naar huis gaan.

Setlist (van de show op maandag, woensdag kregen we een paar andere nummers te zien, om 'animals')
Cry Baby
You Know Me better
Checkin' on Me
Dear Miami
Primitive
Sow Into You
Footprints
Pandora
Movie Star
Scarlet Ribbons
The Truth
Forever More
Let Me Know
Overpowered
Tell Everybody
Ramalama

22-11-07

Concert - Roisin Murphy AB (foto's)

Voor een verslagje is het nog wat te vroeg, daar werk ik momenteel nog aan. Hieronder alvast twee foto-albums die ik jullie niet wou onthouden. De eerste is een album met foto's van haar optreden in de AB in Brussel, de tweede is een collectie met foto's van haar europese tour. Enjoy.

roisin1328021580_23d9e17e92

17-11-07

Bloc Party, Lotto Arena Antwerpen (concert verslag)

bloc partyEr heerste een ontspannen sfeertje, daar in de Lotto Arena. Het publiek was redelijk enthousiast en ook Okereke was naar zijn doen heel spraakzaam.

Het was een avond waarop alles mogelijk was. Getuige daarvan de twee meisjes die spontaan hun borsten lieten zien. "We aanbidden je" kirden ze als verklaring voor hun act. Ze hadden beter eerst wat navraag gedaan, want Okerere is gay...

De lotto arena is een pak kleiner dan zijn grote broer, maar is en blijft nog altijd een betonnen tempel. Kwam het daardoor dat het allemaal wat minder klonk en af en toe wat galmde? Ik denk het... Of het ons stoorde: NEEN.

 Gek, dat een groepje dat enkele jaren terug nog niet eens bestond, meteen al de status 'supergroep' meekrijgt. Nog maar twee cd's hebben ze uit en toch leek het ons een greatest hits show. Hun muziek gaat zelden vervelen en klinkt vrij fris. 'Hunting for witches', 'Banquet', 'The prayer' en 'So here we are' klonken allemaan schitterend. 'Flux' vind ik een draak van een single, maar life klinkt het super.

Okerere kwam voor de bisnummers terug in een rood apenpak dat hij backstage had gevonden, dook even later crowdsurfend het publiek in en liet zich door het publiek overhalen voor een extra nummer: Pioneers.

Het was niet het beste optreden van Bloc Party, op Werchter vond ik ze een pak beter, maar toch heb ik er van genoten. Het was zo leuk dat meteen alle ellende van voor het optreden vergeten was: een vrachtwagen ging in Wommelgem dwars door de middenberm en daardoor kostte het ons drie uur om Antwerpen te bereiken...

Een memorabele dag !

Setlist :
Song For Clay
Positive Tension
Blue Light
Hunting For Witches
Waiting For The 7.18
Banquet
This Modern Love
The Prayer
Flux
Uniform
So Here We Are
Like Eating Glass
Luno
Sunday
She’s Hearing Voices
Helicopter
Pioneers

Links :
Alles over het concert op de officiele site van Bloc Party
Commentaar op lastfm

Videofragment : Banquet

02-11-07

Concert Amy Winehouse, AB Brussel

amy

Amy Winehouse, je zou er zo medelijden mee krijgen. Ze heeft alles in zich om het ver te schoppen. Een stem om u tegen te zeggen en daardoor heel wat potentieel. Alleen doet ze er alles aan om dat succes te kelderen. Getuige daarvan haar optreden in de AB dinsdag. Bij momenten schitterend, op andere momenten dan weer in en in triest. Door het vele drinken en snuiven waren haar songs dikwijls niet meer dan een onverstaanbaar gewauwel. Net als in Werchter, had ze ook nu weer moeite om haar borsten in bedwang te houden en stond ze wankel op het podium...
Conclusie: we mogen blij zijn dat ze is komen opdagen.

15:15 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ab, muziek, amy winehouse, winehouse, concert, music |  Facebook |

10-10-07

Concert Air Traffic (AB Brussel)

Airtraffic_02-10-07_03Air Traffic is voor velen nog een onbekende, maar niet voor lang meer, geloof me. Ze hadden nog maar net hun debuutplaat uit of ze mochten al op Werchter aantreden. Toen heb ik ze gemist, vorige week kreeg ik een herkansing en ik was er bij, daar in de AB.

Geloof me, de AB is een schitterende zaal. Het oogt mooi, het geluid klinkt super en het heeft iets intiems. Zelfs op de laatste rij heb je nog de indruk vooraan te staan.

Wat ik moest verwachten van het optreden, wist ik niet. Ik kende enkel drie nummers, maar toch stond ik van begin tot einde geboeid toe te kijken. Ondanks de piano klinkt het allemaal vrij krachtig. Af en toe moest ik aan Muse denken en ook de vergelijking met Coldplay is niet veraf.

Zanger/gitarist/pianist en tevens songwriter Chris Wall blijft echter bescheiden op het beschaamd zijn af: hij zou zich bijna verontschuldigen voor de plaats die hij inneemt op het podium. Oneerbare voorstellen vanuit het publiek brengen hem dan ook zo van slag dat hij zowaar vergeet welk liedje hij moet aankondigen, wat hem een nóg aantrekkelijker prooi maakt voor de aanwezige wannabe-groupies. Een betere frontman voor de risicoloze poprock van Air Traffic is amper denkbaar. (Goddeau.com)

Jammer genoeg was het een vrij kort optreden en stonden we na amper een uurtje weer op straat.

Conclusie: een band die het nog ver gaat schoppen.

Setlist :

 • Get in line
 • I like that
 • Time goes by
 • New piano
 • Just abuse me
 • End to all your problems
 • Charlotte
 • New guitar song
 • I can’t understand
 • Transpose song
 • No more running away
 • Never even told me her name
 • Empty space
 • Shooting star
 • 18:50 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (3) | Tags: air traffic, concert, ab, brussel, review, muziek, music |  Facebook |