28-06-08

The last shadow puppets - age of understatement (2008)

ageJack White heeft zijn Raconteurs,  Alex Turner (van the Arctic Monkeys) sinds kort 'the last shadow puppets': een nevenproject. En in beide gevallen levert dat schitterende muziek op.

Het verhaal gaat dat Alex Turner (Arctic Monkeys) en Miles Kane (The Rascals) zich twee weken lang hebben teruggetrokken op het franse platteland, tesamen met een 22-koppig orkest. In die twee weken werd een hele plaat opgenomen en het resultaat ken je. Ook al beweren de heren dat het slechts een grap was, dit is en blijft een groepje om U tegen te zeggen.

The last shadow puppets heeft met 'the age of understatement' een intieme britpop-plaat gemaakt. Vergeet de gitaren en ander geweld, dit is het echte werk: muziek doorweven met trompetten, violen en diets meer. De titelsong neigt zelfs naar 'Knights of Cydonia' van Muse. Maar terwijl Muse eerder kitcherig en bombastisch klinkt, lijkt het plaatje hier wel te kloppen.

Kortom: Dit is muziek die je liggend op je rug in een donkere kamer moet beluisteren. Enkel zo lukt het je om je te laten meevoeren door de prachtige melodiën.  Ik ben geen fan van britpop, maar in dit geval ben ik verkocht.

Tracklist :
 1.  The Age of the Understatement 3:08 
 2.  Standing Next to Me 2:18 
 3.  Calm Like You 2:26  
 4.  Separate and Ever Deadly 2:38  
 5.  The Chamber 2:37  
 6.  Only the Truth 2:44  
 7.  My Mistakes Were Made for You 3:05  
 8.  Black Plant 4:00  
 9.  I Don't Like You Any More 3:05  
10.  In My Room 2:29  
11.  Meeting Place 3:56  
12.  The Time Has Come Again 2:22 

De commentaren zijn gesloten.