28-05-08

Rock Werchter Dag 1 - Vooruitblik

Een vrij sterke affiche, die eerste dag: Lenny Kravitz, REM, The Chemical Brothers (again?) en Mika. Van begin tot einde bands om naar uit te kijken, en dan ben ik Vampire Weekend - de revelatie van het voorbije jaar - nog vergeten.

Air Traffic heb ik al eens live gezien: een intieme sessie in de AB. Om eerlijk te zijn, ben ik bang dat dit op het hoofdpodium wel eens zou kunnen tegenvallen, zeker als je weet dat ze opener zijn. Soit, ze hebben bergen hits en iedereen zal het waarschijnlijk wel meebrullen.

De keuze tussen counting crows en  Vampire weekend wordt een onmogelijke keuze. De Counting crows hebben pas een nieuwe cd uit: Saturday night and sunday mornings. Als ik de critici mag geloven: het belooft de moeite te worden. Met andere woorden: terug van weggeweest.

Mika hoef ik niet meer voor te stellen. Dit gaat een feest worden van begin tot einde. Gegarandeerd!

Ook Lenny Kravitz is weer in form. "It's time for a love revolution" typeert zijn hele carrière. Lenny rockt als nooit tevoren, maar heeft toch 1 belangrijke boodschap voor ons: "let love rule". Hand in hand een gegarandeerd kippevel-moment op de weide.

REM ken ik vooral van 'shiny happy people' en heeft een hele carrière achter de rug. Hun nieuwe plaat 'accelerate' in intussen de veertiende al en wordt door de groep omschreven als hun tweede jeugd. Ik heb de plaat nog niet gehoord, maar de single is veelbelovend.

The chemical brothers kregen we vorig jaar al te zien en aangezien het toen zo goed meeviel, mogen ze nog eens terug komen. Het begint afgezaagd te worden en ik vermoed dat op het moment dat ze spelen (1 u pas!!!), ik al op de terugweg zal zijn.

In de marquee mogen de Dewaele broertjes weer aantreden met Soulwax en 2 many DJs. Trop is teveel...

De commentaren zijn gesloten.