19-05-08

Interview en liveconcert MGMT

MGMT

MGMT wordt door velen - terecht - als dé nieuwe hype getipt. Vreemd, want de groep is al een drietal jaar bezig. Nog vreemder: single 'Time to pretend' verscheen tesamen met 'kids' toen al als single, maar werd nu pas door de grote massa opgepikt en goed bevonden.

Je kunt het niet ontkennen, MGMT brengt een nieuw geluid. Toegegeven, het blijft geinspireerd op muziek uit de jaren 60, maar de band heeft er zo'n eigen draai aan kunnen geven dat het verrassend fris klinkt: psychedelisch, nonchalant en bij wijlen ontstuimend. "Ik hoop dat men ons over dertig jaar herinnert als iets tijdloos. Muziek die een beetje achterliep, maar vooral ook zijn tijd vooruit was."

Over het album: "Het album is cynisch omdat veel dingen al verneukt zijn, en we daar weinig meer aan kunnen doen. Maar tegelijkertijd kunnen we ons nog steeds verenigen en simpelweg lol maken om dingen te verbeteren. Men zou zich wat meer bewust moeten zijn van de eigen potentie. Zoals de kracht van het brein, en de kracht van het hart. Mensen zouden elkaar op moeten zoeken, en beseffen dat we allemaal best een tandje beter kunnen" .

Links:
Het volledige interview kan je lezen op kindamuzik.
Daar kan je ook terecht voor een integraal opgenomen concert (fabchannel).
Alles over MGMT, klik hier.

10:01 Gepost door The fonz in Interview | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mgmt, muziek, music, concert, interview, link |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.