17-05-08

Justice - Stress

De clip bij 'Stress' van Justice zorgde de voorbije dagen voor zo'n grote controverse dat de groep zich geroepen voelde zich te verdedigen in een perscommunice (zie hieronder). Blijkbaar verkiezen velen onder jullie een dansende schaarsgeklede negerin die met haar veel te dikke kont waggelt ipv een clip die ons de dagelijkse realiteit voor ogen duwt.

Oordeel zelf en laat ons je verdict weten...

"Het concept voor de video van 'Stress' was een clip te maken die ontoonbaar is op televisie. Net zoals het nummer onspeelbaar is op de radio. We hebben nooit de intentie gehad om het diepgaand te hebben over maatschappelijke problemen. De video was op geen enkel moment bedoeld om de banlieus aan te vallen, noch om geweld of racisme te prediken. We hebben van bij het begin besloten om de clip aan slechts één website (die van Kanye West) toe te vertrouwen en niet op televisie te verspreiden. Op die manier hebben we altijd aan de kijker de keuze gelaten om het te bekijken of te negeren. We waren ons bewust van het feit dat de clip onderwerp van controverse zou zijn. Maar geen moment hebben we gedacht dat het zo ver zou komen dat we ons moesten verantwoorden. De clip is niet gewoon een poging om te choqueren. Het is een poging om een debat te beginnen en om vragen op te roepen. Net zoals cinema, literatuur en hedendaagse kunst dat doen."

Justice : alle postjes

10:45 Gepost door The fonz in Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: justice, stress, clip, controverse |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.