15-05-08

Justice, Concert AB Brussel

‘We are your friends, you'll never be alone again' , het zinnetje blijft nu nog altijd nagalmen in mijn oren. De hele AB werd voor de gelegenheid omgetoverd in een techno-tent en dat is ongezien. Op het podium 2 priesters. Hun magisch witte kruis wees de weg aan voor de ongelovigen. Maar we hoefden helemaal niet meer bekeerd te worden. We waren reeds overtuigd na het beluisteren van hun CD.

Live klonk het allemaal nog geweldiger en bovendien veel luider. Reeds vanaf de eerste noten werden we letterlijk door de bassen weggeblazen. Verstand op nul en meehuppelen want anders is er geen ontkomen aan. Leuk om te zien dat iedereen in onze buurt zich compleet gaf. Buiten was het heet, binnen in de AB was het broeierig.

Gaspard Augê en Xavier de Rosnay zijn de nieuwe goden in het post daftpunk tijdperk. Ongeschoren en lederen vest (oh wat moet dat warm geweest zijn) stonden ze als Beavis en Butthead te headbangen.

De ene hit volgde de andere in razend snel tempo op en toen D.A.N.C.E. de revue passeerde vroeg ik me heel even af hoeveel van dit optreden er op band stond en hoeveel er daadwerkelijk live werd gespeeld. Het grootste probleem met dance dat verder tevens vrij gevoelloos en kil is.

Maar die negatieve gedachte bleef nooit lang hangen. We werden compleet meegesleept door de uitzinnige massa. Na 70 minuten en twee bisrondes later was het uiteindelijk tijd om bij een frisse pint uit te hijgen.

Hoogtepunt: het hele concert. Verrast was ik door de remix van "master of puppets" van metallica. Werchter, here we come !!!!

10:30 Gepost door The fonz in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, justice, ab, brussel, review, clip, youtube |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.