24-04-08

The Kills, Midnight boom (2008)

thekillsKate Moss
Het lijkt me best frustrerend: goede muziek maken en dan toch bekendheid verwerven door de relatie van gitarist Jaimie Hince met Kate Moss. Geef toe: als Kate Moss een scheet laat, weet de hele wereld het. Dat The Kills reeds aan hun derde album toe zijn, dat weet bijna niemand.

Voor wie de band nog niet kent: The Kills is een garage-rock-band die in 2001 - gehuld in leren jassen en skinny jeans - op de wereld werd losgelaten. Zangeres Alison Mosshart straalt op een podium seks uit en heeft een attitude om u tegen te zeggen.

Smerige kantje
Maar dat ruwe smerige blues kantje, dat is langzaam aan aan het verdwijnen. Het derde album "Midnight boom" klinkt redelijk poppy en daardoor meer toegankelijk voor het grote publiek. De 'songs' zijn vrij minimalistisch (drum, gitaar en zang vermengd met hip-hop scratches) en Alison's stem klinkt speels en dartel. Het enige rare: het ontbreken van verzen en refreinen. "We're not very good songwriters, we don't really know how to write choruses and verses. That's not really our talent".

The Kills hebben alle ingredienten in huis om de wereld te veroveren. En als Kate Moss hen daarbij wat helpt, dan is dat maar zo... ze kunnen er alleen maar wel bij varen.

Conclusie:
Ook al lijkt de band een stap terug te hebben gezet door toe te geven aan de commercie, in het geval van de Kills, klinkt dit op geen enkel moment storend, integendeel. Prima plaatje!

kills

Tracklist :
 1.  U.R.A. Fever 2:16 
 2.  Cheap and Cheerful 2:26  
 3.  Tape Song 3:35  
 4.  Getting Down 2:55  
 5.  Last Day of Magic 3:21  
 6.  Hook and Line 2:03  
 7.  Black Balloon 3:46  
 8.  M.E.X.I.C.O. 1:37  
 9.  Sour Cherry 3:07  
 10.  Alphabet Pony 1:45  
 11.  What New York Used to Be 3:15  
 12.  Goodnight Bad Morning 3:52  

De mening van anderen :
Op hun derde album “Midnight Boom” hebben ze een mooi evenwicht gevonden tussen het keihard wild tekeergaan en het brengen van goeie songs, die al wat meer ‘poppy’ uit de hoek komen. Het is een recept dat blijkt te werken. Hoe meer je deze cd beluistert, hoe meer je er verslingerd aan raakt. (soundslike)

Lees ook :
Gerelateerde berichten
Blood red shoes

10:45 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd, the kills, kills, album, bespreking, review, midnight boom, 2008 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.