02-08-08

CD - The ting tings - We started nothing (2008)

tingtingsAls we BBC radio mogen geloven zijn de Ting tings dé revelatie van 2008. Inderdaad, ze klinken fris, jong en speels, maar mede daarom worden ze door vele muziekliefhebbers de dieperik ingeboord. Of het frele stemmetje nu wel of niet schattig klinkt, dat moet je zelf uitmaken. Feit is dat de band nog wat maturiteit mist, maar echt storen deed het me niet. Integendeel: ik vind het een prima cd, jij ook?

De moeite waard: Great DJ en That's not my name.

Tracklist :
1.  Great DJ 3:23  
2.  That's Not My Name 5:12  
3.  Fruit Machine 2:54  
4.  Traffic Light 2:59  
5.  Shut Up and Let Me Go 2:52  
6.  Keep Your Head 3:23  
7.  Be the One 2:58  
8.  We Walk 4:05  
9.  Impacilla Carpisung 3:41  
10. We Started Nothing 6:22  

11:30 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2008, album, cd, ting tings, we started nothing |  Facebook |

28-06-08

The last shadow puppets - age of understatement (2008)

ageJack White heeft zijn Raconteurs,  Alex Turner (van the Arctic Monkeys) sinds kort 'the last shadow puppets': een nevenproject. En in beide gevallen levert dat schitterende muziek op.

Het verhaal gaat dat Alex Turner (Arctic Monkeys) en Miles Kane (The Rascals) zich twee weken lang hebben teruggetrokken op het franse platteland, tesamen met een 22-koppig orkest. In die twee weken werd een hele plaat opgenomen en het resultaat ken je. Ook al beweren de heren dat het slechts een grap was, dit is en blijft een groepje om U tegen te zeggen.

The last shadow puppets heeft met 'the age of understatement' een intieme britpop-plaat gemaakt. Vergeet de gitaren en ander geweld, dit is het echte werk: muziek doorweven met trompetten, violen en diets meer. De titelsong neigt zelfs naar 'Knights of Cydonia' van Muse. Maar terwijl Muse eerder kitcherig en bombastisch klinkt, lijkt het plaatje hier wel te kloppen.

Kortom: Dit is muziek die je liggend op je rug in een donkere kamer moet beluisteren. Enkel zo lukt het je om je te laten meevoeren door de prachtige melodiën.  Ik ben geen fan van britpop, maar in dit geval ben ik verkocht.

Tracklist :
 1.  The Age of the Understatement 3:08 
 2.  Standing Next to Me 2:18 
 3.  Calm Like You 2:26  
 4.  Separate and Ever Deadly 2:38  
 5.  The Chamber 2:37  
 6.  Only the Truth 2:44  
 7.  My Mistakes Were Made for You 3:05  
 8.  Black Plant 4:00  
 9.  I Don't Like You Any More 3:05  
10.  In My Room 2:29  
11.  Meeting Place 3:56  
12.  The Time Has Come Again 2:22 

26-05-08

Sons and daughters, This Gift (2008)

thisgiftRetro-rock, zo omschrijven 'de kenners' dit album van Adele Bathel en consoorten. "Een stuk beter dan de vorige". Een stuk anders ook dan de vorige plaat. Het donkere en negatieve is verdwenen en maakt plaats voor vrolijke ongecompliceerde deuntjes. Voeg daarbij de 'oe oe', 'ah ah', 'awoe awoe' en 'la la la' 's en je hebt meteen een album die zich in je gehoor komt nestelen en net als een virus maar moeilijk weg gaat.

Het is inderdaad een heel sterk plaatje geworden: pure popmuziek die door de verschillende gitaar-rifs naar een hoger niveau getild wordt. Het album klink al bij de eerste luisterbeurt zo vertrouwd, dat je het vanzelf begint mee te neuriën.

Toppers zijn de titelsong 'This gift' en 'Gilt Complex'. Maar ook de andere nummers mogen er best zijn!

Tracklist :
1.  Gilt Complex 3:40 
2.  Split Lips 2:20  
3.  The Nest 4:16  
4.  Rebel with the Ghost 3:03  
5.  Chains 2:38  
6.  This Gift 4:07  
7.  Darling 3:23  
8.  Flags 3:09  
9.  Iodine 3:03  
10. The Bell 2:47  
11. House In My Head 3:52  
12. Goodbye Service 4:39

Links :
Alles over sons and daughters.

19:45 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd, album, sons and daughters, this gift, 2008, muziek, music |  Facebook |

18-05-08

Be your own pet, Get awkward (2008)

beyourownpetZin in wat heviger werk? Dan kan ik jullie de punk-rock formatie Be your own pet aanraden: vier onversneden herriemakers. Ook al klinkt 'Get awkward' een stuk poppier dan hun debuutalbum, je zal zowieso weggeblazen worden. Zelden zo'n krachtige songs gehoord en dat is vooral de verdienste van zangeres Jemina Pearl. Deze twintigjarige 'tiener' geselt je trommelvliezen met haar geschreeuw.

Dat de groep een evolutie hebben doorgemaakt is duidelijk te horen op dit plaatje. De songs zijn vlot, de zanglijnen aanstekelijk. Daar waar het vroeger snel en rommelig klonk, is er nu plaats voor 'refreintjes' en afwisseling. De composities zijn uitgewerkt en er wordt gezongen ipv geschreeuwd. Het is duidelijk dat de band volwassen is geworden, ook al klinkt Jemina tijdens interviews nog altijd even tienerig. "it's mostly the laugh. No matter how serious the preceding answer was, she will almost invariably let out a little chuckle. It rarely has anything to do with what is being said. It's just a teenage tic."

Van de Amerikaanse release van de plaat werden drie songs verwijderd wegens te gewelddadig: Black Hole (hier als single gelanceerd), Becky en Blow Yr Mind. ONze vrienden aan de overkant van de oceaan weten nog altijd niet dat je “Let's go and kill some one” met een korrel zout moet nemen. Andere onderwerpen op de plaat: feestjes, relatieproblemen en foodfight...

'Get awkward' is een aanstekelijke party-plaat die me op geen enkel moment wist te vervelen, integendeel.

Tracklist:
1.  Super Soaked  
2.  Black Hole  
3.  Heart Throb  
4.  Becky  
5.  The Kelly Affair  
6.  Twisted Nerve  
7.  Blow Yr Mind  
8.  Bummer Time  
9.  Bitches Leave  
10. You're a Waste  
11. Food Fight!  
12. Zombie Graveyard Party  
13. What's Your Damage  
14. Creepy Crawl  
15. The Beast Within

beyourownpet


Quote:
"It just kind of came out that way. I think maybe we were just trying to have fun and write a little bit more poppy songs, but I think it wasn't really that intentional."  (Jemina Pearl)

Luister zeker naar: Black hole, Becky, Bummer time.

Link : Meer over be your own pet

17:45 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: be your own pet, cd, album, review, muziek, music, get awkward |  Facebook |

03-05-08

Justice - † (2007)

justiceKruis Daft Punk met Digitalism en je krijgt Justice, dé nieuwe danssensatie. Hun CD met † als titel is intussen al een jaartje oud, maar ik heb hem - omwille van hun optreden in de AB volgende week - nog eens van onder het stof gehaald.

Waar je je aan mag verwachten: vette beats en een heleboel ge-experimenteer. Het is niet voor niks dat het plaatje door velen uitgeroepen werd als de CD van het jaar 2007. De tracklist is perfect opgebouwd. Net op het moment dat je het wel gehad hebt met die instrumentale shit, krijg je een iets meer commercieler nummer te horen: D.A.N.C.E. (schitterende klip trouwens!), Party en DVNO.

Kortom : een must voor de dance-liefhebbers. Benieuwd wat dat volgende week in de AB gaat geven. (verslag volgt)

Luister zeker naar : D.A.N.C.E., Stress en Party.

justice2

Tracklist :
1.  Genesis 3:54  
2.  Let There Be Light 4:56  
3.  D.A.N.C.E. 3:31 
4.  Newjack 3:36  
5.  Phantom 4:59  
6.  Phantom Pt. II 3:21  
7.  Valentine 2:56  
8.  Party 3:46  
9.  DVNO 4:13 
10. Stress 4:58  
11. Waters of Nazareth 4:31  
12. One Minute to Midnight 3:41 

Lees ook :
Hot Chip

10:30 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (1) | Tags: album, cd, 2007, justice, bespreking, music, muziek |  Facebook |

24-04-08

The Kills, Midnight boom (2008)

thekillsKate Moss
Het lijkt me best frustrerend: goede muziek maken en dan toch bekendheid verwerven door de relatie van gitarist Jaimie Hince met Kate Moss. Geef toe: als Kate Moss een scheet laat, weet de hele wereld het. Dat The Kills reeds aan hun derde album toe zijn, dat weet bijna niemand.

Voor wie de band nog niet kent: The Kills is een garage-rock-band die in 2001 - gehuld in leren jassen en skinny jeans - op de wereld werd losgelaten. Zangeres Alison Mosshart straalt op een podium seks uit en heeft een attitude om u tegen te zeggen.

Smerige kantje
Maar dat ruwe smerige blues kantje, dat is langzaam aan aan het verdwijnen. Het derde album "Midnight boom" klinkt redelijk poppy en daardoor meer toegankelijk voor het grote publiek. De 'songs' zijn vrij minimalistisch (drum, gitaar en zang vermengd met hip-hop scratches) en Alison's stem klinkt speels en dartel. Het enige rare: het ontbreken van verzen en refreinen. "We're not very good songwriters, we don't really know how to write choruses and verses. That's not really our talent".

The Kills hebben alle ingredienten in huis om de wereld te veroveren. En als Kate Moss hen daarbij wat helpt, dan is dat maar zo... ze kunnen er alleen maar wel bij varen.

Conclusie:
Ook al lijkt de band een stap terug te hebben gezet door toe te geven aan de commercie, in het geval van de Kills, klinkt dit op geen enkel moment storend, integendeel. Prima plaatje!

kills

Tracklist :
 1.  U.R.A. Fever 2:16 
 2.  Cheap and Cheerful 2:26  
 3.  Tape Song 3:35  
 4.  Getting Down 2:55  
 5.  Last Day of Magic 3:21  
 6.  Hook and Line 2:03  
 7.  Black Balloon 3:46  
 8.  M.E.X.I.C.O. 1:37  
 9.  Sour Cherry 3:07  
 10.  Alphabet Pony 1:45  
 11.  What New York Used to Be 3:15  
 12.  Goodnight Bad Morning 3:52  

De mening van anderen :
Op hun derde album “Midnight Boom” hebben ze een mooi evenwicht gevonden tussen het keihard wild tekeergaan en het brengen van goeie songs, die al wat meer ‘poppy’ uit de hoek komen. Het is een recept dat blijkt te werken. Hoe meer je deze cd beluistert, hoe meer je er verslingerd aan raakt. (soundslike)

Lees ook :
Gerelateerde berichten
Blood red shoes

10:45 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd, the kills, kills, album, bespreking, review, midnight boom, 2008 |  Facebook |

10-04-08

CD - The do, A mouthful (2008)

doMeer dan enkel een muzieknoot
The Do, dat zijn de Fransman Dan Levy en de Finse zangeres Olivia Merilahti. Beiden leerden elkaar kennen in het filmwereldje. Ze maakten allebei soundtracks bij films, maar hadden zin in eens wat anders. Het resultaat: 'A mouthful', hun debuutplaat.

The Do, dat is de eerste muzieknoot van de toonladder. Het symbool voor het begin én einde. Do, dat zijn ook de eerste letters van Dan en Olivia.

Smachtend en iel
'A mouthful' is een verzameling geworden van wel heel verscheiden liedjes: sobere intieme en kwetsbare nummers ('Song for lovers') wisselen af met vrolijke rapnummers zoals 'Queen dot kong'. Toch is er 1 constante: de smachtende iele stem van Olivia. Het is een stem die een apart tintje geeft aan de plaat, maar die waarschijnlijk heel wat mensen zal afschrikken. Muzikaal gezien zijn de songs vrij sober: piano, handgeklap, wat achtergrondgezang, ... daar blijft het bij.

Conclusie: ook al is de plaat 15 nummers (!!!!) lang, vervelen doet ze nooit. Alleen het in het fins gezongen (?) buitenbeentje 'Unissasi Laulelet' hoefde wat mij betreft niet.

De moeite waard:
Single 'On my shoulders', 'Queen dot kong' (die oe oe's zijn zalig) ,  'At Last' en 'The bridge is broken'.

thedo

Tracklist :
1.  Playground Hustle 2:55  
2.  At Last 4:09  
3.  On My Shoulders 5:21  
4.  Song for Lovers 2:24  
5.  The Bridge Is Broken 4:42  
6.  Stay (Just a Little Bit More) 3:06  
7.  Unissasi Laulelet 2:19  
8.  Tammie 3:15  
9.  Queen Dot Kong 3:14  
10. Coda 1:58  
11. Searching Gold 5:10  
12. When Was I Last Home 3:34  
13. Travel Light 4:02  
14. Aha 4:19  
15. In My Box

27-03-08

Nick Cave - Dig, lazarus dig!!! (2007)

nick caveNick Cave is back en hoe... Dig!!! Lazarus dig!!! is een topplaat geworden, die thuishoort in het rijtje waar o.m. 'the murder ballads' in thuishoort. Nick Cave is en blijft Nick Cave (maar goed ook). Het gevolg: het is misschien allemaal een beetje voorspelbaar, maar wie ben ik om daarover te klagen?

Het album ademt een typisch sfeertje uit: duister en dreigend, met lyrics zoals alleen onze Nick ze kan schrijven:
I feel like a vacuum cleaner, a complete sucker. of:
He brings me a book about holocaust poetry, complete with pictures.

Absolute hoogtepunten: Dig, Lazarus, dig!!!, Night of the lotus eaters en We call upon the author. Maar ook de andere nummers mogen er best wezen.

Kortom: Een album dat nooit gaat vervelen.

Nick_Cave

Tracklist :
1.  Dig, Lazarus, Dig!!! 4:12 
2.  Today's Lesson 4:41  
3.  Moonland 3:54  
4.  Night of the Lotus Eaters 4:53  
5.  Albert Goes West 3:32  
6.  We Call upon the Author 5:12  
7.  Hold on to Yourself 5:51  
8.  Lie Down Here (& Be My Girl) 4:58  
9.  Jesus of the Moon 3:22  
10. Midnight Man 5:07  
11. More News from Nowhere 7:58

Meer Nick Cave.

10:30 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nick cave, cave, dig lazarus dig, cd, album, bespreking, review, mp3 |  Facebook |

20-03-08

Body of war (oorlog tegen Irak)

'Body of war' is een documentaire over ra-ra de oorlog in Irak. De documentaire vertelt het verhaal van Tomas Young, een Irak veteraan die na amper een week in de rug werd geschoten en in een rolstoel terug naar huis keerde.

Het verhaal van Tomas is een ontroerend verhaal. Het begint allemaal na de aanslag op de Twin Towers en de speach van president Bush die avond. Net als een aantal andere amerikanen was hij zo verontwaardigd dat hij besloot in dienst te treden. Aanvankelijk dacht hij dat hij naar Afghanistan zou vertrekken - want daar zaten de terroristen, niet? - maar het draaide anders uit. 10 maanden na het officiële einde van de tweede golfoorlog, wordt Tomas naar Irak gestuurd. Reeds op zijn eerste missie, in de buurt van Sadr City, loopt het mis. Hij wordt door een scherpschutter geraakt en is voor het leven verlamd. Zonder ook maar 1 schot gelost te hebben, keert Tomas terug naar de States en probeert hij een nieuw leven op te bouwen.

De maanden na zijn terugkeer, doen hem tot inkeer komen. "The war didn’t make any sense to him. What did Iraq have to do with the attacks of 9-11 or Islamic terrorists? If there were no weapons of mass destruction, what was the U.S. still doing in Iraq? He knew that everyday young men just like himself were dying and being severely wounded, Iraqis and Americans. And to what purpose?"

Wanneer Tomas in contact komt met Phil Donahue, de vader van de moderne talk show, gaat de bal aan het rollen. Het is tijd voor een anti-oorlogs-documentaire, een documentaire met twee verhaallijnen. Enerzijds zie je Tomas evolueren naar een vredesactivist (een voice against war) en anderzijds kan je het hele debat in het congres over Irak volgen over de oorlog tegen een land dat 'never attacked us, a country that never invaded us, a country that did not, I say. did not then, and does not now, constitute a threat to my country'. Beide verhaallijnen zullen uiteindelijk samen komen op het einde van de docu, wanneer Tomas senator Byrd een bezoek brengt op het capitool... A true american story.

Eddie Vedder (Pearl Jam) is zo ontroert van het verhaal dat hij besluit zijn schouders onder de soundtrack te zetten. Het wordt een verzamelcd met songs die Tomas 'motiveren, inspireren en overeind houden'. De opbrengst van de cd gaat naar "Iraq Veterans Against The War".

Wie een olifantengeheugen heeft, weet dat Eddie Vedder op het podium van Rock Werchter (vorig jaar) de song 'no more' speciaal aan Tomas heeft opgedragen.

Lyrics
I speak for a man who gave for this land
took a bullet in the back for his pay
spilled his blood in the dirt and the dust
and he’s come back to say

That what he has seen is hard to believe
and it does no good to just pray
he asks of us to stand, and we must
end this war today

No more innocents dying,...
No more terrorizing,....
No more eulogizing,..
No more evangelizing,....
No more Presidents lying,.....
No more War

Songlist :
Disc One
“Hero’s Song” - Brendan James
“American Terrorist” - Lupe Fiasco
“Light Up Ya Lighter” - Michael Franti & Spearhead
“Guerilla Radio” - Rage Against The Machine
“Son Of A Bush” - Public Enemy
“Empty Walls” - Serj Tankian
“Let Them Eat War” - Bad Religion
“White People For Peace” - Against Me!
“Letter From Iraq” - Bouncing Souls
“War” - Dilated Peoples
“Overcome (The Recapitulation)” - RX Bandits
“Fields Of Agony” - No Use For A Name
“Bushonomics” - Talib Kweli & Cornel West
“The 4th Branch” - Immortal Technique
“B.Y.O.B.” - System Of A Down
“No More” (Live) - Eddie Vedder & Ben Harper

Disc Two
“Devils & Dust” - Bruce Springsteen
“Masters Of War” (Live) - Pearl Jam
“When The President Talks To God” - Bright Eyes
“Gimme Some Truth” - John Lennon
“The Restless Consumer” - Neil Young
“Battle Hymns” - The Nightwatchman
“Anthrax” - Kimya Dawson
“WMD” - Blow Up Hollywood
“State Of The Union” - David Ford
“Yo George” - Tori Amos
“Love Vigilantes” - Laura Cantrell
“Black Rain” - Ben Harper
“To Kill The Child” - Roger Waters
“Day After Tomorrow” - Tom Waits

14:12 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd, oorlog, album, body of war, bespreking, review, irak |  Facebook |

16-03-08

Goldfrapp, Seventh Tree (2008)

goldfrappLeg je neer in je luie zetel en laat je verleiden door de zwoele stem van Alison Goldfrapp. Sluit je ogen en meteen voel je je wegzweven, onder je uitgestrekte groene landschappen (Ierland?). In de verte hoor je een engelenkoor.

Geen half-erotische aangebrande teksten en deuntjes, Goldfrapp is volwassen geworden. "Seventh tree" staat vol zweverige psychedelische muziek. Je waant je in een sprookjeswereld. Ideale muziek dus om 's avonds af te kicken van een zware werkdag.

Tracklist
1.  Clowns 4:10  
2.  Little Bird 4:27  
3.  Happiness 4:19  
4.  Road to Somewhere 3:54  
5.  Eat Yourself 4:08  
6.  Some People 4:42  
7.  A&E 3:20 
8.  Cologne Cerrone Houdini 4:28  
9.  Caravan Girl 4:07  
10. Monster Love 4:23

goldfrapp2

Pers
Goldfrapp verraste in 2003 vriend en vijand door de feeërieke folk van hun debuut ‘Felt Mountain’ in te ruilen voor de poppy electro van opvolger Black Cherry. Na op het twee jaar later uitgebrachte Supernature nog steeds duchtig gebruik te hebben gemaakt van dezelfde synths met retrorandje, passen ze nu het omgekeerde kunstje toe. Met hun vierde studioalbum ‘Seventh Tree' keren Alison Goldfrapp en Will Gregory terug naar de ingetogen sound van de begindagen. (Digg.be)

18:17 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: goldfrapp, seventh tree, album, cd, bespreking, muziek, music |  Facebook |

05-03-08

Vampire Weekend - Vampire Weekend (2008)

vampire weekendVampire Weekend is een hype. Niet echt verwonderlijk, want ze brengen muziek waar je vrolijk van wordt. Complexloos, origineel en vernieuwend (al zullen sommigen zeggen dat sommige nummers op graceland van Paul Simon lijken). In tegenstelling tot wat hun sound doet vermoeden (een mengeling van indie en ska), zijn het geen kleurlingen, maar wel een groepje studenten die in hun vrije tijd wat ge-experimenteerd hebben met geluiden. En dat het studenten zijn, dat merk je aan hun teksten. Veel verder dan verhaaltjes over hun campus-leven komen ze niet en dat is jammer.

Vampire

Tracklist :
1.  Mansard Roof 2:07 
2.  Oxford Comma 3:24  
3.  A-Punk 2:16 
4.  Cape Cod Kwassa Kwassa 3:37  
5.  M79 4:16  
6.  Campus 2:55  
7.  Bryn 2:13  
8.  One (Blake's Got a New Face) 3:13  
9.  I Stand Corrected 2:40  
10.  Walcott 3:42  
11.  The Kids Don't Stand a Chance 4:03  

Luister zeker naar: A-Punk en Cape Cod Kwassa kwassa.

Oordeel van anderen:
Ondertussen zit het debuut van het viertal al een paar weken in de cd-lader en het is duidelijk dat het voor de concurrentie dit jaar verdammt moeilijk wordt om het - qua originaliteit zeker - beter te doen. Ik kan hier natuurlijk wat zitten lullen over de knappe arrangementen en de fantastische stem van Ezra Koenig of lachen met het feit dat Vampire Weekend op MySpace gecatalogeerd staat onder punk en new-wave maar uiteindelijk is er maar een ding belangrijk: er staan elf songs op ‘Vampire Weekend’ en ze zijn allemaal fantastisch. (Soundslike.be)

Links
Meer over Vampire weekend

18:00 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd, vampire weekend, album, bespreking, muziek, music |  Facebook |

28-02-08

CD - Adele - 19 (2008)

adeleHaar single "chasing pavements" deed me verlangen naar meer. Maar na het beluisteren van 19 was mijn enthousiasme ver zoek. Adele heeft een schitterende stem, maar daarmee is alles gezegd. Ik vond de nummers allemaal een beetje te braaf en te zoetjes. Een gemiste kans, want ik geloof dat dit meisje meer potentieel in zich heeft.

Nieuwe Amy Winehouse?
Haar stemgeluid lijkt inderdaad op dat van Amy, maar daarmee is alles gezegd. De twee dames hebben een totaal verschillende stijl.

Tracklist :
1.  Daydreamer 3:41  
2.  Best for Last 4:19  
3.  Chasing Pavements 3:31 
4.  Cold Shoulder 3:12  
5.  Crazy for You 3:28  
6.  Melt My Heart to Stone 3:24  
7.  First Love 3:10  
8.  Right as Rain 3:17  
9.  Make You Feel My Love 3:32  
10. My Same 3:16  
11. Tired 4:19  
12. Hometown Glory 4:31

adele2

Mening van anderen :
Mooi rauw stemgeluid dat jammer genoeg is ingepakt in behoorlijk saaie, soms sentimentele en plakkerige liedjes. Laat deze dame eens lekker uit de bocht scheuren! En van die liedjes zijn er weinig memorabel of opvallend, de langzamere nummers zijn zelfs inwisselbaar. Niet overtuigd dus na een eerste, aandachtige luisterbeurt. (musicmeter.nl)

De moeite om te horen:
Chasing pavements, right as rain, my same.

Links :
Meer over Adèle

11:30 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: adele, cd, review, 19, music, muziek, chasing pavements |  Facebook |

19-02-08

Hot Chip - Made in the dark (2008)

hot chip

Ze hebben een voorliefde voor comics, kleden zich in bloementjeshemden, boven op hun neus prijkt een zwaar brilmontuur... kortom: ze zien er uit als nerds, de heren van Hot Chip. Maar ze zijn oh zo populair en worden door iedereen de hemel in geprezen.

"Made in the dark" is een plaatje dat verschillende luisterbeurten nodig heeft. Toen ik enkele nummers had gehoord, was ik enorm teleurgesteld. Ik had er een boel meer van verwacht. De samples irriteerden me en boeiden me totaal niet.

Nu denk ik er totaal anders over en vind ik het plaatje best leuk. Het album begint ijzersterk, maar na de eerst vier nummers gaat het stijl bergaf om daarna toch nog sterk te eindigen. Genoten heb ik van "Out at the Pictures",  "Ready for the Floor", "Wrestlers" en "hold on". Gedanst heb ik niet, daarvoor stonder er net iets te veel rustige nummers op het plaatje (ref. de laatste twee nummers).

Conclusie: een aardig plaatje, best leuk om te horen, maar om eerlijk te zijn: ik begrijp die hele hype rond dit groepje niet.

 hotchip

Tracklist :
 1.  Out at the Pictures 4:29  
 2.  Shake a Fist 5:12  
 3.  Ready for the Floor 3:54  
 4.  Bendable Poseable 3:48  
 5.  We're Looking for a Lot of Love 4:45  
 6.  Touch Too Much 4:07  
 7.  Made in the Dark 3:02  
 8.  One Pure Thought 4:55  
 9.  Hold On 6:22  
 10.  Wrestlers 3:47  
 11.  Don't Dance 4:44  
 12.  Whistle for WIll 2:25  
 13.  In the Privacy of Our Love 2:52

Oordeel van anderen :
Heel erg plezierig album. Er staan veel leuke electropop liedjes op, jammer van de vele rustige nummers die gewoonweg saai zijn. Single Ready for the Floor is geniaal trouwens, ook Shake a Fist, met erg rauwe electrobeats. Ook complimenten voor de stem van de zanger, hij heeft een hele fijne stem, die heerlijk in het gehoor ligt. (musicmeter.nl)

16:15 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: album, cd, hot chip, made in the dark, review, bespreking, muziek, music |  Facebook |

10-02-08

Editors - An end has a start (2007)

editorsTijd om onze puntschoenen en Arafat-sjaal terug uit de kleerkast te halen. De Editors katapulteren ons terug naar de jaren 80, met muziek die sterk aan Joy Division en co doet denken.

En toch hebben de Editors hebben een eigen stijl. Ze maken duistere pop, muziek die goed klinkt en blijft hangen. Tom Smith's stem is duister en weemoedig, maar niemand die daar om treurt.

"An end has a start" (de tweede CD) is een totaalervaring. Het plaatje is af en bevat een hele resems van songs die gerust kunnen uitgroeien tot hit (al klinkt dat woord misschien wat vies).

Conclusie: Een superplaat, die niet in je collectie mag ontbreken!

editors2

Tracklist :
1.  Smokers Outside the Hospital Doors 4:49 
2.  An End Has a Start 3:47 
3.  The Weight of the World 4:20  
4.  Bones 4:08  
5.  When Anger Shows 5:47  
6.  The Racing Rats 4:19 
7.  Push Your Head Towards the Air 5:46  
8.  Escape the Nest 4:45  
9.  Spiders 4:02  
10.  Well Worn Hand 2:56  
11.  A Thousand Pieces  3:41  
12.  Open Up  3:40  

Quote :
‘An End Has A Start’ is dan ook meer dan een straf goede, duistere popplaat van een bandje dat momenteel goed in de markt ligt: het is wat ons betreft het tweede hoofdstuk van een succesverhaal.  (digg.be)

Editors

13:15 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd, muziek, music, editors, an end has a start, review, bespreking |  Facebook |

07-02-08

Beirut - The Flying Club Cup (2007)

flyingBeeld je even in: een Frans café ten tijde van Wereldoorlog 2. Een groepje halfdronken mensen verzamelen zich rond een piano. Een enkeling begint schuchter te tokkelen, een ander tokkelt met een stokje op een paar lege glazen en flesjes. Een derde persoon begint weemoedig aan iets wat een liedje lijkt. De rest valt in. Het lijkt wel een scene uit Allo Allo, alleen Edith ontbreekt. Gelukkig maar.

Wel, beste mensen, dat is nu exact de sfeer die "The Flying Club Cup" oproept. Intrieste koperblazers, ontketende percussies en Zach Condons doorleefde en introverte stem. Een ode aan het la douce France. Wie Beirut kent, en ik denk dat intussen gans België gevallen is, weet waaraan hij zich op dit plaatje mag verwachten. Nog meer van dat! Maar dan anders. "Daar in dat oude cafe aan de haven... lalala".

trumpet


1. A Call to Arms 0:18
2. Nantes 3:50
3. A Sunday Smile 3:35
4. Guyamas Sonora 3:31
5. La Banlieu 1:57
6. Cliquot 3:51
7. The Penalty 2:22
8. Forks and Knives (La Fête) 3:33
9. In the Mausoleum 3:10
10. Un Dernier Verre (Pour La Route) 2:51
11. Cherbourg 3:33
12. St. Apollonia 2:58
13. The Flying Club Cup 3:05

Quote : just fucking brilliant!  (soundslike)

Meer Beirut...

08:30 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: album, cd, beirut, flying club cup, muziek, music, cordon, zach |  Facebook |

31-01-08

Kate Nash - Made of Bricks (2007)

kate nashKate Nash wordt wel eens de nieuwe Lily Allen genoemd. Er zijn inderdaad een heleboel overeenkomsten: het brutale, het engelse accent en de liedjes die over het dagdagelijkse leven gaan (misgelopen relaties, de maatschappij).

Vandaar dat ik enorme verwachtingen had toen ik "made of bricks" in de cd-lader schoof. Foundations kende ik al en stiekem hoopte ik dat dit plaatje vol stond met gelijkaardige pareltjes. Niet dus. Om eerlijk te zijn was ik wat ontgoocheld. Het klinkt allemaal wel leuk, maar daar blijft het ook bij. Heel poppy en vrolijk, terwijl de teksten toch een stuk serieuzer zijn. Hoogtepunt (naast Foundations) is "Nicest thing" en "Merry happy".

Conclusie: na het beluisteren heb ik maar gauw Lily Allen weer van onder het stof gehaald. Dat klinkt een stuk beter...

tracklist :
  1. Play 1:11  
  2. Foundations 4:05 
  3. Mouthwash 5:01 
  4. Dickhead 3:43  
  5. Birds 4:25  
  6. We Get On 4:34  
  7. Mariella 4:15  
  8. Shit Song 3:05  
  9. Pumpkin Soup 2:59 
 10. Skeleton Song 5:07  
 11. Nicest Thing 4:05  
 12. Merry Happy - Little Red 13:10  

Links :
Kate Nash
Lily Allen

11:45 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: album, kate nash, made of bricks, 2007, review, music, muziek |  Facebook |

23-01-08

Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience and Grace (2007)

fooThe Foo Fighters heb ik altijd al een beetje links laten liggen. Ik zag ze lang als een soort opvolger van Nirvana, maar dan veel slechter. Een Nirvana verleden dat hen lang parten speelt, maar nu, met de nieuwe plaat, bewijzen ze duidelijk dat ze een band zijn die er staat. Ik heb de indruk dat ze eindelijk een eigen plekje hebben gevonden op deze aardbol...

Na het beluisteren van "Echoes, Silence, Patience and Grace" (wat een titel), was ik aangenaam verrast. De plaat is een mengelmoes van harde rock en gevoelige balads. Een mengelmoes die aanslaat, want ik moet bekennen dat het plaatje vol toppers staat. Persoonlijk hou ik vooral van "let it die", een nummer dat rustig begint en brutaal eindigt. Ook "statues" kon me bekoren.

Het enige gedrocht op de plaat is het gepingel van "Ballad of the Beaconsfield Miners", maar het nummer heeft voor de band een speciale betekenis. Het is een verwijzing naar de mijnwerkers uit Beaconsfield die na een mijnramp een tijdje opgesloten zaten en als tijdverdrijf luisterden naar de Foo Fighters op een ipod.

foo fighters

Tracklist
1.  The Pretender 4:29  
2.  Let It Die 4:05  
3.  Erase / Replace 4:13  
4.  Long Road to Ruin 3:45  
5.  Come Alive 5:11  
6.  Stranger Things Have Happened 5:21  
7.  Cheer Up, Boys (Your Make-Up Is Running) 3:41  
8.  Summers End 4:38  
9.  Ballad of the Beaconsfield Miners 2:32  
10. Statues 3:48  
11. But, Honestly 4:36  
12. Home 4:53  

Links
Foo Fighters

23-12-07

2007 - Album top 21 (Kindamuzik)

De laatste week van december is traditiegetrouw de week van de lijstjes. Alleen, hoe kan je een cd top 20 opstellen als je er het laatste jaar amper 15 hebt gekocht? Hmmm, misschien moet ik het allemaal maar overlaten aan de specialisten. Kindamuzik bijvoorbeeld verkoos recentelijk de album top 21 van 2007. Dit is hun lijstje (de cds die ik zelf heb, staan in het vet weergegeven). Ik moet toegeven dat er groepjes tussenzitten die ik niet ken. Werk voor de komende weken...

Justice - †
Dillinger Escape Plan - Ire Works
Beirut - The Flying Club Cup
Editors - An end has a start
Battles - Mirrored
Interpol - Our love to admire
Lucky fonz III - Life is short
LCD soundsystem - Sound of Silver
Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
High on Fire - Death is this Communion
Radiohead - In Rainbows
Vic Chesnutt - North Star Deserter
Klaxons - Myths Of The Near Future
Amy Winehouse - Back to Black
The Field - From Here We Go Sublime
Arcade Fire - Neon Bible
Burial - Untrue
Grinderman - Grinderman
Bloc Party - A Weekend In The City
Gui Boratto - Chromophobia
Hermano - ...Into the Exam Room

18:35 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 2007, lijstjes, album, top 21, cd, best of, overzicht, muziek, music |  Facebook |

02-12-07

Nightwish - Highest hopes, CD 2005

nightwish

Voor we het in latere postjes gaan hebben over het nieuwe Nightwish zonder Tarja Turunen, nog even terugkijken op het oude Nightwish. De ideale manier: een greatest hits cd al is "hit" hier een relatief begrip.

The best of staat vol pareltjes, daar is iedereen het over eens. 'Wishmaster', 'the Kinslayer' en 'The Phantom of the opera' zijn klassiekers in het genre. Prachtig hoe de klassiek geschoolde stem van Tarja samengaat met al dat gitaargeweld.

Maar ook hier geldt: een samenraapsel van hits, is niet per se een goede cd. Om een of andere reden slaag ik er niet in deze CD in one go te beluisteren En als ik dan toch moet kiezen, dan gaat mijn voorkeur uit naar de iets rustigere nummers: 'Over the hills and far away' en 'walking in the air'.

Tracklist
1.  Wish I Had an Angel 4:04  
2.  Stargazers 4:26  
3.  The Kinslayer 4:01  
4.  Ever Dream 4:44  
5.  Elvenpath 4:38  
6.  Bless the Child 6:12  
7.  Nemo 4:35  
8.  Sleeping Sun 4:25  
9.  Dead to the World 4:19  
10. Over the Hills and Far Away 5:00  
11. Sacrament of Wilderness 4:11  
12. Walking in the Air 5:27  
13. Wishmaster 4:23  
14. Dead Boy's Poem 6:47  
15. The Phantom of the Opera 4:08  
16. High Hopes 7:20

20:30 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd, album, nightwish, muziek, music, review, bespreking, highest hopes |  Facebook |

14-11-07

The Dresden dolls, the dresden dolls (CD - 2004)

dresden


Ik hou wel van het cabareske, dat speelse wat zo eigen is aan de Dresden Dolls. Sinds ik ze een paar jaar geleden op Pukkelpop aan het werk heb gezien, ben ik dan ook verkocht. Hun naamloze cd-tje zit heel vaak in mijn cd lader. Hem beu raken doe ik niet, integendeel: ik vind hem perfect...

Brechtian punk cabaret, zo omschrijven ze zelf hun muziek. Ze in een hokje steken, kan je niet. De songs klinken nu eens heel frivool en speels, soms gaat het meer de dreigende toer op met een piano die zwaar mishandeld wordt als begeleiding.  

Tracklist
 1. Good Day 5:51  
 2. Girl Anachronism 2:59  
 3. Missed Me 4:53  
 4. Half Jack 5:57  
 5. 672 1:25  
 6. Coin-Operated Boy 4:46  
 7. Gravity 4:19  
 8. Bad Habit 3:01  
 9. The Perfect Fit 5:45  
10.The Jeep Song 4:50  
11.Slide 4:30  
12.Truce 8:34

Clip

Dresden Dolls - Coin Operated Boy


Aan mijn Profiel Toevoegen | Meer Video's

28-10-07

Air traffic - Fractured life

air traffic"Fractured life" is een veelbelovend debuut. Het album bevat een reeks sterke nummers die nooit vervelen. "Just abuse me", "Charlotte" en "shooting star" kent iedereen intussen. Wel, de rest moet voor deze nummers niet onderdoen.

Air Traffic lijkt op Keane of Coldplay. Geen paniek, ze hebben hun eigen stijl, gekenmerkt door de piano en hoge vocalen gemengd met een stevige dosis rock. Het trommelwerk in 'No More Running Away' is prachtig.

Tracklist :
1.  Just Abuse Me  
2.  Charlotte 
3.  Shooting Star 
4.  No More Running Away  
5.  Empty Space  
6.  Time Goes By  
7.  I Like That  
8.  Never Even Told Me Her Name 
9.  Get in Line  
10. I Can't Understand  
11. Your Fractured Life  
12. Pee Wee Martini

15:00 Gepost door The fonz in Album | Permalink | Commentaren (0) | Tags: album, cd, air traffic, fractured life, muziek, music, bespreking, review, gig |  Facebook |

21-10-07

Bloc Party, a weekend in the city

weekendinthecityDeze zomer zagen we ze aan het werk op Werchter en we waren meteen verkocht. Ik heb het over bloc party. Het is een groep met nog maar twee cd's maar een hele resem aan hits.

"A weekend in the city" is een cd die in je platencollectie thuis hoort. Geen verrassingen, maar een plaat die aantoont dat het succes van "silent alarm" geen toevalstreffer was. Het geheel klink iets commercieler en melodieuzer, maar het is en blijft een typische bloc party plaat. En ondanks het feit dat het allemaal zo pop-py klinkt, zijn de thema's die aangesneden worden vrij duister : paranoia, racistisch geweld en drugs.

De 3 singles (hunting for witches, the prayer en i still remember) ken je al, nu de rest van de cd nog.

Tracklist :
 1.  Song for Clay (Disappear Here) 4:50  
 2.  Hunting for Witches 3:31 
 3.  Waiting for the 7.18 4:15  
 4.  The Prayer 3:44  
 5.  Uniform 5:33  
 6.  On 4:45  
 7.  Where Is Home? 4:54  
 8.  Kreuzberg 5:29  
 9.  I Still Remember 4:35 
 10.  Sunday 5:01  
 11.  SRXT 4:50  
 12.  Cain Said to Abel  3:26